Четвъртък, 9 Май 2024

Държавно ловно стопанство „Дунав" – гр. Русе обедини представители на държавния и неправителствения сектор в залесителска акция

Държавно ловно стопанство „Дунав
Публикация   15:56     08 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     262

В рамките на инициативата, представителите на различни организации са извършили попълване на 10 дка тополови култури в подотдел 223 п1.

   Държавно ловно стопанство „Дунав" – гр. Русе обедини представители на държавния и неправителствения сектор в залесителска акция по повод празника на лесовъдите и българската гора „Седмица на гората". В мероприятието участие са взели общо 45 участници от ловното стопанство, Регионална дирекция по горите - Русе, Областна дирекция „Земеделие" Русе, Зонта клуб - Русе, Сорооптимист Интернешанъл Клуб Русе, както и Сдружение „Център Динамика" Русе. В рамките на инициативата, представителите на тези организации са извършили попълване на 10 дка тополови култури в подотдел 223 п1.

   Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора, както и на лесовъдите и горските работници. Отбелязва се всяка първа цяла седмица на месец април, а тази година мото й е „Гората е живот...и обща отговорност". Служителите на Северноцентрално държавно предприятие, в чийто обхват попада и ДЛС „Дунав" – гр. Русе, се стремят към постигане на по-висока информираност на обществото към отговорната задача, която стои пред тях, а именно опазването и стопанисването на българките гори.

   Затова един от основните акценти в дейностите по честване на Седмицата на гората в обхвата на СЦДП през тази година е приобщаването на обществото към справяне с предизвикателствата за постигане на тези цели, чрез доброволчески залесителски инициативи и други подобни дейности, които да обединят хора от различни браншове в общата кауза - добруването на българската гора.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha