Четвъртък, 30 Май 2024

Прес_XX издание на Националния турнир по спортни танци в Русе събра над 300 участници

Прес_XX издание на Националния турнир по спортни танци в Русе събра над 300 участници
Публикация   18:24     07 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     834

   В Канев център се проведе XX издание на Националния турнир по спортни танци, организиран от Клуб по спортни танци „Фламинго Тийм“ и  Българска федерация по спортни танци. Той се осъществява с подкрепата на Община Русе и под егидата на кмета Пенчо Милков, като в надпреварата се включиха над 120 двойки и близо 60 участници - изгряващи звезди.

   Официален гост на спортното събитие беше заместник-кметът Никола Лазаров, който приветства организатори, участници и гости. „За мен е удоволствие да дам началото на турнира и да ви поздравя от свое име и от името на кмета на община Русе Пенчо Милков за перфектната организация. Пожелавам успех на всички участници и нека този турнир бъде не просто състезание, а неповторимо преживяване, което дава израз на дългогодишните ви усилия и оставя след себе си великолепни спомени“, заяви Никола Лазаров. Той връчи и почетен плакет на Община Русе на членовете на УС на „Фламинго Тийм“ - Цветомир Панчев, Александър Смиковчук и Йордан Йосифов, за приноса им в развитието и популяризирането на спортните танци в Русе и страната.

   Тази година в надпреварата, която премина през няколко кръга – фестивал за изгряващи звезди, Купа Република, Купа One Dance и Купа Русе, се включиха  танцови двойки от София, Бургас, Варна, В. Търново, Плевен, Поморие, Несебър и Русе. Зрителите в Канев център станаха свидетели на изключително изящество и високо спортно майсторство, представенo от състезателите.

   Основните цели на клуб „Фламинго Тийм“ са развитие и популяризиране на танцовото изкуство сред младите хора, като организацията възпитава представителите на младежта в здравословен начин на живот и поведение, съобразено с етичните норми.

Тагове : танци , турнир ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha