От две години партиите говорят само на твърдите си ядра

 От две години партиите говорят само на твърдите си ядра
Публикация   14:02     06 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     319

   Независимо дали има или няма правителство, политическите сили се държат все едно са в постоянна предизборна кампания. По-лошото обаче е, че тази кампания не е насочена както всяка нормална кампания към едни периферни, колебаещи се избиратели, а е насочена към твърдите им ядра. Партиите говорят на твърдите си ядра от две години. Това каза в ефира на на Euronews Bulgaria социологът Юлий Павлов.

   „Затова не е учудващо, че броят на избирателите намалява и гласуват само тези твърди ядра, на които се говори“, каза още той.

   Според социалния антрополог Харалан Александров твърдите ядра на партиите имат готов разказ, те не желаят да чуят истината.

   Това е една от характеристиките на твърдите ядра, те няма любопитство, те искат да бъде потвърдена версията, с която живеят и очакват този разказ да бъде подновен. В този смисъл няма нищо по-естествено от това в момента, в който виждат, че губят стремително властта поради амбиции и желанието да получат всичко, рулетката не излезе и се разпадна сглобката, въпреки всички предпоставки да продължи щастливо. Харалан Александров

   Според Юлий Павлов ГЕРБ, като партньори на ПП-ДБ в управлението, съвсем не са били кротки. Според него обаче тези, към които ПП-ДБ се обръщат в момента, са техните най- върли привърженици, това е и причината да втвърдят тона с доскорошните си партньори.

Тагове : партии , ядра ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha