За 24 часа на 04.04.2024Г. ОДМВР проведе превантивни специализирани полицейски операции в област Русе

За 24 часа на 04.04.2024Г. ОДМВР проведе превантивни специализирани полицейски операции в област Русе
Публикация   09:28     05 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     140

В хода на полицейските действия са установени нарушения и престъпления

 

На 04.04.2024 год. около 14:20 часа, в кръстовището на ул."Вега" и бул."Христо Ботев" е установен и спрян за проверка бял бус, марка "Форд" с русенски регистрационен номер и на водач П.Г. на 21 години от с. Окорш, обл. Силистра. При извършения личен обиск на лицето, в джоб на връхната му дреха е намерен полиетиленов плик, съдържащ суха зелена листна маса, 1бр. хартиен свитък във формата на цигара със завит на фитил край, като при извършения полеви тест, листната маса реагира положително за марихуана. П.Г. заяви, че желае да съдейства напълно за разследването и желае да предаде доброволно и количество марихуана, намиращо се в жилището му в ул."Драгоман" в гр. Русе. Общото количество на иззетите и на предадените от П.Г. наркотични вещества е около 17 грама. По случая срещу П.Г. е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2 от НК.

         На  ул. "Ради Иванов" в гр. Русе полицейски служители установили лицето  П.А. на 40 години от  гр. Русе. В себе си  той държал  ръчно  свита  цигара от  зелена  суха тревна маса, която предава с протокол за  доброволно предаване. При  направения полеви  наротест  веществото  в цигарата е  реагирало  положително за  марихуана. По  случая срещу П.А. е  образувано  бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3 от НК.

          На 04.04.2024 г служители на сектор "Криминална полиция" при Второ РУ, извършили личен обиск на лицето П.С. на 37 години от гр. Русе. При личния обиск в левия джоб на дънките му е намерено топче фолио, което съдържа бяло кристалообразно вещество, за което той е заявил, че е 1,5 грама  метамфетамин. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК.

   Около 09:30  в жилищен блок на ул. "Доростол" в гр. Русе, полицейски служители от Второ РУ – Русе извършили проверка на лицето Д.И. на 31 години от гр. Русе от който се усещала силна миризма на марихуана. Д.И.  извадил от джоба на анцуга си суха тревна маса, свита на цигара, за която заявил, че е марихуана и топче обвито в найлон, за което казал, че е метамфетамин.  По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК.

          На 04.04.2024г. служители от сектор "Криминална полция" при Второ РУ - Русе са получили оперативна информация за лицето Е.Х. на 39 години от гр. Русе. Според информацията лицето разпространява метамфетамин от входа на апартамента в който живее. Около 11:00 часа  от полицейските служители е установено лицето П.С. на 37 години от гр. Русе, което било в близост до жилищния блок, в който живее Е.Х. В хода на проверката П.С. извадил 1 брой свитък от станиол съдържащ кристално вещество с тегло около 1.5 грама. Същият е заявил, че наркотичното вещество го е закупил от лицето Е.Х. В 11:10 часа е установен Е.Х. да излиза от входа на жилищния блок. В резултат от извършените процесуално следствени действия в жилището му е открит свитък от станиол с кристално вещество и прибори за разтегляне и разфасоване. Лицата Е.Х. и П.С.  са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а ал. 1 от НК.

      Около 15:50ч. полицейски служители при  обход по  ул. "Бабуна планина" забелязват лице и предприемат проверка. Лицето е установено като Х.М. на 40 години от гр. Русе. В разговор с Х.М.  казва, че може да е забравил с себе си наркотично вещество, защото често употребява. При обиска на лицето, в кутия от цигари е открит полиетиленов плик съдържащ бяло кристално вещество, за което Х.М. заявява, че е метаамфетамин за лична употреба, с тегло около 0.5гр. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.

Тагове : операции , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha