Пратена от телефона локация на склад за нелегални цигари свързва Паскал със задържаните за подкупи и пране на пари

Пратена от телефона локация на склад за нелегални цигари свързва Паскал със задържаните за подкупи и пране на пари
Публикация   09:11     06 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     227
- Според разследващите шефката на митниците “осигурявала светъл коридор” за тировете на видния контрабандист чрез проверки или командировки.
- Имало и СРС-та, в които е засечена кореспонденция между участниците в групата.
Пратена локация по телефона с местоположението на склад, където трябвало да отиде тир с нелегални цигари, свързала мистериозния Николай Николов - Паскал с хората, задържани като участници в групата за контрабанда, подкупи и пране на пари.
    
  Според прокуратурата участници в нея са шефката на Агенция “Митници” Петя Банкова, бившият директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров и синът му Стефан. Тримата бяха задържани при акция на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията (КПК). В четвъртък бяха обвинени и прокуратурата постанови 72 часа арест. В събота държавното обвинение ще поиска Софийският градски съд да им наложи постоянен арест
   Според разследващите същинската връзка с Паскал бил именно синът Стефан Димитров. Той беше арестуван в София, а баща му Марин в родното Хасково. В телефона на Стефан Димитров била открита локацията на склада, пратена от Паскал по мобилно приложение. Самият Николай Николов, който от десетилетия прекарвал повече време край Кавала в Гърция, отколкото у нас, използвал номера на прибалтийски държави.
   След като иззели телефоните на обвинените, разследващите открили активна кореспонденция с есемеси между тях. 
   Пак близки до разследването твърдят, че Стефан Димитров си пишел и с главния секретар на МВР Живко Коцев, който в четвъртък подаде оставка, а днес я оттегли. 
   По делото имало и използвани специални рарузнавателни средства (СРС), които в събота ще бъдат представени пред съда като веществени доказателства.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha