Четвъртък, 9 Май 2024

Xiaomi започва доставките на първия си електрически автомобил

Xiaomi започва доставките на първия си електрически автомобил
Публикация   07:00     06 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     371

Китайският гигант получи 89 хил. поръчки за 24 часа за луксозния си електромобил SU7

  • Петият по големина китайски производител на смартфони заявява, че разполага с 59 магазина в 29 града в страната, които приемат поръчки.
  • Седанът SU7 ще се произвежда от подразделение на държавния автомобилен производител BAIC Group в завод в Пекин, който може да произвежда до 200 000 автомобила годишно.
  • Електрическият автомобил ще има споделената операционна система с популярните телефони и други електронни устройства на Xiaomi. Компанията се надява, че това ще се хареса на съществуващите клиенти.
   88 898 предварителни поръчки в рамките на 24 часа. Това е главозамайващото число, което от Xiaomi обявиха, след като пусна в продажба електрическия си автомобил Speed Ultra 7 (SU7) миналата седмица. Оказва се обаче, че всички тези хора ще трябва да чакат поне шест месеца, за да седнат зад волана на луксозния седан.
  
   При представянето на Speed Ultra 7 (SU7) главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун заяви, че компанията има за цел да се превърне в един от петте най-големи производители на автомобили в света.

   Джун рекламира седана като притежаващ технология за “супер електрически двигател“, способна да осигурява скорости на ускорение, по-бързи от колите на Tesla и електромобилите на Porsche.

    Гигантът в производството на смартфони Xiaomi заяви, че ще инвестира 10 млрд. долара в бизнеса си с автомобили през следващите 10 години.

   Новината за електрическия автомобил на Xiaomi идва в момент, в който конкуренцията на китайския пазар е огромна. Властите в страната се опитват да ограничат потока от нови играчи. Компанията е един от малкото, получили тази възможност.

   Xiaomi се опитва да диверсифицира дейността си извън основния си бизнес, стартирайки производство и продажба на електрически автомобили на фона на стагниращото търсене на смартфони – план, който за първи път бе маркиран през 2021 г.

Тагове : Xiaomi , автомобил ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha