Проф. Николай Радулов: Акцията в митниците може да е отмъщение заради осуетена пратка за 8 млн. лв.

Проф. Николай Радулов: Акцията в митниците може да е отмъщение заради осуетена пратка за 8 млн. лв.
Публикация   18:29     05 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     346

Бандитите са свързани с политическите сили, и всеки път в изборите участват финансово.

   „Може би просто става дума за големите пари от кокаина и провалена операция на някой, който иска да си отмъсти. Тук не е задължително да има политически примес.“Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ експертът по национална сигурност и бивш депутат проф. Николай Радулов. По неговите думи атаката срещу шефката на митниците Петя Банкова е свързана с голяма пратка за 7-8 милиона.

„Някой е пострадал“, допълни проф. Радулов.

  Членове на така наречената организирана престъпна група, които ни се представят, едва ли имат лидерския потенциал те да ръководят група, в която е шефът на митниците. Логиката на такава група е най-старшият да я ръководи. проф. Николай Радулов

„Николай Николов-Паскал се твърди, че е бивш много голям контрабандист, който последните години се е пенсионирал и живее в Гърция. Той е и арестуван според последна информация. Интересно е също така, защото той си живее в Гърция обикновено. Това, което се знае е, че неговите канали отдавна са поети от Таки (Христофорос Аманатидис – бел. ред.)“, коментира още проф. Радулов.

   Дали пък това не е опит за връщане на надмощието в контрабандните канали и вътрешна разправа на бандитите, които са, разбира се, свързани с политическите сили, и всеки път в изборите участват финансово. проф. Николай Радулов

   „Това, което ме притеснява е, че през последните три години органите за обществена ред и сигурност не залавят кокаин“, посочи проф. Радулов.

   „Отговорен за наркотиците е скандалният министър на вътрешните работи, който съвсем доскоро беше шеф на ГДБОП при чието управление на ГДБОП не е заловено нищо повече. Миналата година – килограм и 97 грама кокаин“, отбеляза бившият депутат.

   „При положение, че големите градове са пълни с кокаин, се залавя зелена тревиста маса. При положение в Турция до момента от началото на годината вече около 20 тона кокаин са заловени. При положение, че на външна граница, т.е. на излизане от България, на два пъти вече се залавят големи количества кокаин. Ние да твърдим, че няма такова нещо при тези непрекъснати катастрофи, в които шофьорите са добре дрогирани с кокаин... държавата или прикрива, или цялата верига от отговорни за противодействие на разпространението на наркотиците е напълно некадърна“, смята експертът.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha