Адвокатът на Петя Банкова: Задържана за 72 часа и обвинена за участие в престъпна група

Адвокатът на Петя Банкова: Задържана за 72 часа и обвинена за участие в престъпна група
Публикация   16:47     04 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     168

   Директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова е задържана за 72 часа и е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, каза пред медиите адвокатът ѝ Аделина Натина.

   Тя посочи още, че в неформален разговор служители от Комисията за противодействие на корупцията (КПК) са ѝ казали, че е правен обиск в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. По-рано днес стана известно, че Коцев е подал оставка.

   Натина показа пред медиите постановлението на Софийска градска прокуратура за привличане на обвиняем на клиентката ѝ. Като каза, че обвинения имат още Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.

   Според обвинението престъпната група е действала от януари 2023 г. до 3 април 2024 г. Адвокат Натина посочи, че Банкова не познава хората, с които е обвинена, че е участвала в престъпна група. Като уточни, че тя е назначена в Агенция „Митници“ на 8 август 2023 г. Също така добави, че не е посочен лидер на престъпната група, а тримата обвиняеми с Банкова са задържани. Тя потвърди, че при вчерашната акция са арестувани десет човека, но само четирима имат обвинения и не е ясно какво се случва с другите. Натина посочи, че заместникът на Банкова - Людмил Маринов, е освободен.

   Аделина Натина допусна, че прокуратурата ще поиска от съда да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение на Петя Банкова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha