Сряда, 17 Април 2024

Според президента на КНСБ повишаването на заплатите в администрацията е глътка въздух за работещите с най-ниски възнаграждения

Според президента на КНСБ повишаването на заплатите в администрацията е глътка въздух за работещите с най-ниски възнаграждения
Публикация   21:20     03 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     335

В Русе Пламен Димитров постави началото на национална кампания на КНСБ

   Повишаването на заплатите в администрацията е глътка въздух за работещите с най-ниски възнаграждения. Това каза в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

   Повод за думите му е заявеното днес от премиера в оставка Николай Денков, че правителството ще одобри мерки за преодоляване на диспропорциите в заплащането на администрацията  за 269 милиона лева. 

   Димитров каза, че според изработената методика от администрацията на Министерския съвет са определени 53 000 работещи в 304 структури. 

   "В тях всъщност имаме увеличение на заплатите между 200 и 300 лева в зависимост от длъжността. Основните минимални начални заплати, които се увеличават по отделните длъжности, са обратно пропорционални. Най-ниските имат най-голямо увеличение. Например 18 процента е увеличението на най-ниските - на ниво специалист в съответните структури, а 12 процента са на ръководните позиции", обясни Димитров. 

   Той коментира и предложенията от политически формации за изплащане на великденски добавки за пенсионерите. Димитров обясни, че това трябва да бъде съобразено с критериите за социално подпомагане. "Разбира се, че партиите преди изборите ще имат още по-екстравагантни предложения", каза още президентът на КНСБ.

   В Русе Пламен Димитров постави началото на национална кампания на КНСБ в защита на правото на сдружаване и договаряне на работните заплати.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha