Четвъртък, 9 Май 2024

Бисер Инчовски : Лидл България ще инвестира 20 млн. лева в Русе в три нови обекта

  Бисер Инчовски : Лидл България ще инвестира 20 млн. лева в Русе в три нови обекта
Публикация   15:05     03 Апр, 2024 /     интервю на Румен НИКОЛАЕВ   /     2516

Само в Акцент.БГ: Защо успешната в България компания изгражда нови обекти

   След като Акцент.БГ разкри първи и единствен намеренията на Технополис за инграждане на ритейл парк на мястото на бившия завод "Петър Караминчев", тук читателите ще могат да се запознаят с достоверна информация относно инвестиционните намерения на Лидл България от отговарящият за това в мениджмънта на компанията. 

 Бисер Инчовски - е управител "Централизирани дейности" в Лидл- България.

   Присъединява към екипа на Лидл България през 2005 година на позицията аквизитьор. Две години по-късно, през 2007 година, поема длъжността Ръководител недвижимости. Продължава да се развива в структурата на компанията, като в периода 2009 – 2011 година е ръководител на офиса в Пловдив, а от 2011 година поема длъжността управител ресор Централизирани дейности и член на Управителния съвет. Преди да се присъедини към Lidl има опит в маркетингова агенция в Дрезден, Германия.

  Г-н Инчовски, инвестиционната програма на Лидл България в Русе се оказа доста амбициозна и мащабна. Каква е общата стойност на инвестициите, заложени в крайдунавския град? Към момента няма реално информация за това и русенци четат интерпретации на тази важна за града тема...

   -   Планираните инвестиции за гр. Русе възлизат на над 20 милиона лева.

   В какви срокове ще се реализират обектите, които вече се изграждат?

   Магазинът на Lidl до Спортната зала се планира да се открие в началото на лятото.

   Обектът ни до бившия хлебозавод – в края на есента или началото на зимата.

  Относно  обектът до бившия Родилен дом бихме могли да предоставим информация на по-късен етап.

     Интересно е, че при съществуващите 3 магазина съм момента, Лидл ще изгради още три.  Оправдана ли е тази инвестиция... На какво се залага?

   Като смарт дискаунтър умният подход следва всяко едно наше решение, в това число и по отношение на решението да инвестираме в даден регион, като към всяка нова локация подхождаме индивидуално. Решението ни се базира на проучвания и в най-малкия детайл на потенциала за развитие на дадено населено място,а така също и съобразени с потребностите на бъдещите ни клиенти.

                           

Ще има ли нещо различно по отношение на новите магазини от това, което познаваме до момента?

   Всичките нови магазини ще бъдат изградени по най-новата концепция за строителство на компанията, съобразена с най-високите стандарти за енергийна ефективност.

   Нашите магазини са оборудвани с умнаавтоматизирана система за сградно управление.

  Благодарение на нея, всички параметри за комфорт и сигурност в магазина се управляват автоматично - има различни температурни зони в магазина, които гарантират свежестта и качеството на продуктите ни.

   Имаме датчик, който отчита промяна в нивото на въглероден диоксид в магазина, и гарантира свеж въздух през вентилационната система дори при голям брой хора.

  Електричеството също се управлява автоматично, както и щорите на витрините до касите. Когато слънцето започне да свети директно, щорите се спускат автоматично, за да подобрят комфорта на касиерите и клиентите.

   Прилагаме устойчиви и щадящи околната среда стандарти не само в изпълнение на целите ни от стратегията за опазване на околната среда, а и да подсигурим комфорта и здравето на нашите клиенти и служители.

   В допълнение, паркингът на магазина ни до бившия хлебозаводще бъде оборудван със зарядна станция за автомобили.

   Благодаря за вниманието!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още