Четвъртък, 9 Май 2024

Средства за ремонт на две пътни отсечки ще получи Община Сливо поле от МРРБ

Средства за ремонт на две пътни отсечки ще получи Община Сливо поле от МРРБ
Публикация   10:15     01 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     773

Ще се осигурят условия за извършване на безопасен и удобен транспорт на пътници и товари

   Община Сливо поле има включени и одобрени за финансиране проекти с МРРБ, като регионалното министерство подписва вече  приоритетни проекти със средства от държавния бюджет за 2024 г.

    Във връзка с  тяхното изпълнение, кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, на 27.03.2024 г. подписа в МРРБ договор за финансиране на ремонт на две пътни отсечки:


•       Реконструкция и рехабилитация на общински път на територията на Община Сливо поле RSE-3187 / RSE-1173 / Голямо Враново-до главен път Русе с дължина  4 018 м. на стойност 3 177 200 лв.


•       Реконструкция и рехабилитация на общински път на територията на Община Сливо RSE-3196 /II-21/ Русе –Силистра с разклонение в обхвата на града  с дължина  1 188 м. на стойност 1 003 200 лв.


   Реализацията на тези проекти ще реши проблемите, които произтичат от дългогодишния период на експлоатацията на пътните отсечки, лошото техническо състояние на настилката, голяма амортизация, силно износена с множеството пукнатини, дупки и неравности.

  Същевременно ще се осигурят условия за извършване на безопасен и удобен транспорт на пътници и товари към населените места от общината.

  Подобряването на инфраструктурата в община Сливо поле е приоритет в програмата на управление през новия мандат. Доказателство за това е и финансирането със собствени средства ремонтът и асфалтирането на 12 улици в населени места.

   При представянето регионалният министър заяви: „Това е пилотна програма, надявам се да бъде усъвършенствана и тя да остане основен инструмент за финансиране на общинското развитие и стимулиране на регионалното развитие, допълнена със средствата по програмите на ЕС“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha