Синер спря Григор Димитров на финала в Маями

Синер спря Григор Димитров на финала в Маями
Публикация   07:57     01 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     746

С класирането на финала в Маями Димитров си осигури завръщане в топ 10 на световната ранглиста

   Григор Димитров загуби 3:6, 1:6 от Яник Синер във финала на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Българинът беше надигран от световния №3 и не успя да стигне до втория си трофей през годината. Синер пък продължава страхотното си представяне и спечели трета титла през 2024 г., като добави трофея в Маями към тези от Australian Open и Ротердам. Италианецът е само с едно поражение в 23 мача от началото на годината, като от понеделник ще стане втори в световната ранглиста.

   С класирането на финала в Маями Димитров си осигури завръщане в топ 10 на световната ранглиста, където ще е девети от понеделник. Българинът отстрани последователно трима тенисисти от топ 10 - Хуберт Хуркач, водача в схемата Карлос Алкарас и Александър Зверев. Това беше трети финал в сериите "Мастърс" за Димитров, както и общо 20-и на ниво АТР, като той вече е с 9 победи и 11 загуби в мачове за титли.

Димитров пръв стигна до шанс за пробив в четвъртия гейм, но след това допусна грешка и пропусна възможността. В следващия гейм Синер на свой ред си осигури две точки за пробив. Димитров спаси първата с излизане на мрежата, но Синер реализира втората със страхотен минаващ удар. Италианецът затвърди пробива си на свой сервис за 4:2. След това той имаше нови два брейкбола, но този път Димитров се справи. С нов пробив Синер взе първия сет.

В началото на втория и двамата спечелиха подаванията си. Синер обаче продължаваше да затруднява българина и стигна до нов шанс за пробив в четвъртия гейм, а след това го реализира за 3:1. Италианецът беше убедителен на свой сервис и увеличи аванса си. С нов пробив Синер продължи серията си, а след това затвори мача на свой сервис след час и 13 минути игра

Димитров спечели 59% от точките на първи сервис срещу 88% на опонента си. Той завърши с 18 печеливши удара срещу 15 за Синер. Непредизвиканите грешки на българина бяха 7, а Синер направи само 4.

"Яник, поздравления за теб и за твоя отбор. Играеш невероятен тенис от началото на годината. Специално е да се гледа, но не е толкова специално да се играе срещу теб. Днес нямаше как да се противопоставя. Искам да се насладя на момента, този турнир беше труден за мен през годините, сега успях да се справя добре. Макар да не съм победител, се чувствам такъв заради подкрепата от публиката. Надявам се, че догодина ще направя следващата крачка", каза Димитров при награждаването.

Досега най-доброто класиране на българина в Маями беше четвърти кръг.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha