Димитър Главчев единствен се е съгласил да бъде премиер, обеща кабинет от експерти

Димитър Главчев единствен се е съгласил да бъде премиер, обеща кабинет от експерти
Публикация   15:35     30 Март, 2024 /     akcent.bg   /     373

   Председателят на Сметната палата Димитър Главчев единствен е приел да стане служебен премиер. Това съобщи президентът Румен Радев преди официално да му възложи да предложи състав на служебен кабинет. Номинираният за премиер заяви, че това ще стане след седмица, а след срещата с президента добави, че двамата трябва да се стремят предстоящите избори да са 2 в 1.

   Главчев заяви, че е имал много сериозни колебания дали да приеме да бъде премиер, като това е било трудно решение за него и президента, но алтернативата е била хвърляне на държавата в конституционна криза. Даде заявка, освен за организирането на честни избори, да работи за подобряване на живота на хората.

   Подчерта, че ще представи равноотдалечено правителство от политическите сили със състав от експерти, неопетнени и некорумпирани, както и с добро име в обществото. Ще направи така, че Радев да не се срамува при подписването на указа за правителство. След срещата между двамата добави, че все още не е готов с кабинет, а тепърва започва разговори.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha