Събота, 27 Април 2024

Цветелин Колев: Силно впечатлени и мотивирани, учениците от Мездра със заявка отново да дойдат в ,,Експрес сервиз,,

Цветелин Колев: Силно впечатлени и мотивирани, учениците от Мездра със заявка отново да дойдат в ,,Експрес сервиз,,
Публикация   07:11     29 Март, 2024 /     akcent.bg   /     243

По- големите ученици се запознаха как се модернизират локомотиви серии 52 и 55

   Ученици от ЖП училището в Мездра. (ПГ "Васил Левски") проведоха производствена екскурзия и посетиха Експрес сервиз край Русе.
Сборна група от специалностите "Локомотиви и вагони" и "Автотранспортна техника" се запознаха с условията на работа в завода и процесите по производство и ремонт на локомотиви.
 
   Засилен интерес бе засвидетелстван как се произвеждат от самото начало акумулаторни локомотиви #ES3000, По- големите ученици се запознаха как се модернизират локомотиви серии 52 и 55. На друга част интересът бе насочен към технологичните процеси- как се шлайфат колянови валове, както и към разкрояването на метални детайли.
  Най-големите, на които им предстои да завършат средното си образование, с голям интерес наблюдаваха как работят струговете с ЦПУ, както се сменят колела на новите и модерни  #Smartron.
 
     Това са неща, които могат да се видят само при нас и се радваме, че учениците останаха доволни, че имаха интерес и допълнителни въпроси към дейността ни, каза маркетинг управителя Цветелин Колев. Задоволството му бе продиктувано и от факта, че учителите и учениците сами са проявили интерес и са се организирали за това посещение.
 
  За съжаление, Русе също имаше такова средно специално училище, но позволи то да бъде закрито. Сега в страната са само две- тома в Мездра и в Горна Оряховица.
   Това е първото, но със сигурност няма да е последното посещение на бъдещите специалисти по експлоатация и ремонт на локомотиви, каза още Колев.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още