Сряда, 24 Април 2024

Европрокуратурата повдигна обвинение за измама със земеделски субсидии за 190 000 евро у нас

Европрокуратурата повдигна обвинение за измама със земеделски субсидии за  190 000 евро у нас
Публикация   17:46     27 Март, 2024 /     akcent.bg   /     823

Обвиняемият е кандидатствал от името на три различни фирми пред Държавен фонд "Земеделие" в Пловдив за помощ за отглеждане на зеленчуци

   Филиалът на Европейската прокуратура в София е повдигнал обвинения срещу заподозрян за измама със земеделски субсидии в България, съобщиха от базираната в Люксембург институция.

   По случая са били проверени проекти, изцяло финансирани с европейски средства, но няма подробности нито за проектите, нито за извършителя.

   През януари 2020 г. обвиняемият е кандидатствал от името на три различни фирми пред Държавен фонд "Земеделие" в Пловдив за помощ за отглеждане на зеленчуци. Той е поискал да му бъдат изплатени 190 000 евро с няколко документа, в които са установени разминавания.

   Според доказателствата той предоставил редица фактури за продадена продукция, за да докаже минималното количество на производство. В молбата било посочено, че на определени парцели имало значително производство. Разследването обаче установило несъответствия между декларираната продукция и действителната реколта.

   Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден на затвор до 6 г. и глоба до 5000 евро, се отбелязва в съобщението.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha