Събота, 27 Април 2024

Кирил Петков за втория мандат: С чиста съвест ще върнем папката празна

Кирил Петков за втория мандат: С чиста съвест ще върнем папката празна
Публикация   08:45     27 Март, 2024 /     akcent.bg   /     160

Петков заяви, че на връчването на мандата ще присъстват всички лидери на партиите в ПП-ДБ

   С чиста съвест ще върнем папката празна. Това заяви пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във връзка с втория мандат за редовен кабинет.

   Президентът Румен Радев ще връчи папката с мандата на ПП-ДБ днес в 15:00 часа, след като вчера парламентът прие отказа на Мария Габриел от кандидатурата ѝ за министър-председател в рамките на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

   Петков заяви, че на връчването на мандата ще присъстват всички лидери на партиите в ПП-ДБ, като премиерът в оставка Николай Денков ще вземе папката и ще я върне празна.

   „Това, което се видя вчера, е че дори последният ни опит да си спазим уговорката и да покажем, че държавата няма да я хвърляме в хаос, беше отхвърлен от ГЕРБ. От тази гледна точка, ще я върнем празна, коментира Петков.

   Той припомни, че от ПП-ДБ предложиха вчера на ГЕРБ да предложат премиер за втория мандат и заедно да го изпълнят.

   „Въобще не се молим – единственото нещо, което се опитахме да направим, е да покажем какво означава да си спазиш думата и да направиш нещо с чувство за дълг. Направихме го и получихме поредната щуротия от 7 страници, измислени текстове от ГЕРБ“, каза ще съпредседателят на ПП.

Тагове : ПП , папка , празна ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha