Събота, 27 Април 2024

Българите ползват социалните мрежи повече от средното за Евросъюза

Българите ползват социалните мрежи повече от средното за Евросъюза
Публикация   07:36     27 Март, 2024 /     akcent.bg   /     441

Социалните мрежи увеличиха влиянието си върху ежедневието през последните години, което се вижда и от поведението на жителите на Европейския съюз

   Социалните мрежи увеличиха влиянието си върху ежедневието през последните години, което се вижда и от поведението на жителите на ЕС. Хората, които ползват социални мрежи - имат профил, пращат съобщения или друго във "Фейсбук", "Инстаграм" Х, "Снапчат", "Тикток" и др. са средно 59% от населението в общността, сочат данните на Евростат за 2023 година.

   За България делът е по-висок от средното - общо 64% от хората ползват социални мрежи.

   В същото време има държави, където процентът е значително по-висок. В Дания делът на хората, ползващи мрежите, е 91% от населението. Висок е делът и в Кипър - 83%, в Унгария той е 81%.

   Под средното за ЕС ниво на потребление Евростат отчита във Франция - 44%, Германия - 49%, и Италия - 53%.

   Данните на статистическата служба са по региони като според това изследване в 224 региона от общо 273 в ЕС, ползването на социални мрежи е над 50% от жителите. Отново най-висок дял имат хората в 6 датски региона. В три региона на Унгария също има висок дял, сред които и този на Будапеща, където 86% от хората са активни в мрежите.

   Според това изследване България е разделена на две - Югозападна и Южна Централна и Северна и Югоизточна. И в двете части процентът е малко над 64%.

   Най-ниските дялове население, ангажирано със социалните мрежи - под 40%, са в Германия и Франция. Най-незаинтересовани от такова общуване във Франция са в Гвиана - 22%, Мартиника - 29%, Гуаделупе - 30%, Бретан - 38%, Горна Нормандия - 39%, и Бургундия - 40%. В Германия с ниски проценти са Заахен-Анхалт - 35%, Бранденбург - 36%, Тюринген - 38% и Мекленбург-Форпромерн - 40%.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още