Събота, 27 Април 2024

Иновативен кабинет в Ученическата спортна школа ще стимулира личностното развитие на децата и интереса им към спорта

Иновативен кабинет в Ученическата спортна школа ще стимулира личностното развитие на децата и интереса им към спорта
Публикация   17:21     25 Март, 2024 /     akcent.bg   /     639

Той е създаден благодарение на спечелен проект по Националната програма

   В Центъра за подкрепа на личностното развитие „Ученическа спортна школа – Русе“ (ЦПЛР УСШ – Русе) днес беше открит кабинет по теория и методика на спортната тренировка. Той е създаден благодарение на спечелен проект по Националната програма „Подкрепа за личностното развитие на децата и учениците“, финансиран от Министерството на образованието и спорта.

   „Основната цел е да се предостави на учениците и учителите съвременен кабинет, посредством който да се стимулира личностното развитие на децата и да се подобрят възможностите за визуално възприятие на техническите елементи и усъвършенстване на теоретичната подготовка“, каза при откриването му директорът на УСШ в Русе Мая Петрова. Тя допълни, че по този начин у подрастващите се провокира допълнителен интерес към разнообразието от спортни занимания.

   В кабинета ще може да се прожектира дигитално съдържание на различните технически елементи, които младите спортисти изпълняват по време на тренировките си, ще може да им се направи анализ, за да може още по-добре да вникват в същността на изпълнението на различните елементи.

   На откриването присъства зам.-кметът по спорт и младежки дейности на Община Русе Борислав Рачев, който отчете значимостта на кабинета. Той подчерта, че е от съществено значение общината и спортните клубове да си взаимодействат по възможно най-добрия начин, за да има детско-юношеският спорт стабилна основа и да се развива пълноценно.

   Официални гости на събитието бяха началникът на РУО Русе д-р Росица Георгиева, председателят на комисията по младежта и спорта към Общински съвет Русе Пламен Рашев, областният координатор към Министерството на младежта и спорта Елеонора Гурбанова, директорът на Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев, председателят на Общинския съвет на Българския червен кръст в Русе Алисе Муртезова и председателят на Управителния съвет на ТСК – Русе проф. д-р Кирил Панайотов.



Коментари

  •     NIKOLAY HANDZHIEV 

    Не разбрах кое му е новотивното?

Коментирай

   captcha

Прочети още