Неделя, 28 Април 2024

Коледарската група на Бабово дари събраните от две Коледи средства за дръвчета

Коледарската група на Бабово дари събраните от две Коледи  средства за дръвчета
Публикация   08:51     24 Март, 2024 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1356

Момците и местни ловци засадиха лично 140 дръвчета в 4 парка на селото

  В с. Бабово има коледарска група. Тя включва младежи от 17-18 години до 25 - годишна възраст. Тези младежи, които през 2002 г, когато се закрива местното училище, попадат на вниманието и грижите на новоизбрания през 2003 г. кмет Пламен Пенков /който явно и затова кметува досега/.

  Пламен организира екскурзии, походи, като постоянно търси начини да им осмисли свободното време. И явно добрината, която прави се отплаща- децата растат възпитани и добри.

  Това са и младите, които създават групата на коледарите в селото.

     Събраните пари през 2022 и 2023 г. от коледуването при обикалянето на къщите, те решават да  дарят на кметството.

  Със събраните от тях 2700 лева те пожелават да се обновят парковете в селото с дръвчета. Закупени са 140 дръвчета - бреза и дъб и са засадени в 4 парка на Бабово.

   Коледарите са тези 10-на млади ентусиасти, които и засаждат дръвчетата, с подкрепата на членове на местната ловна дружинка.

  Няма как човек да не се възхищава от факта, че в община Сливо поле се случва тази инициатива, коментира общинският кмет Валентин Атанасов, който изпита своето възхищение от стореното от тези младежи.

  Живеем във време, в което сме чували и чели за тимуровски команди, за скаути, които в различните времена са подпомагали хора в нужда. Оказва се, че не е необходимо да членуваш в някаква организация, за да имаш добро възпитание, добро сърце и да мислиш не само за личния си интерес, какъвто резултат се е получил с подкрепата на кмета Пламен Пенков.

  Впечатляващото в случая е, че тези млади ентусиасти не са изхарчили събраните пари за собствено удоволствие, каквото право имат, а са напривили нещо полезно за цялото село, каза местният кмет Пламен Пенков

  

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha