Четвъртък, 30 Май 2024

160 г. от своето основаване отбеляза Математическата гимназия в Русе

160 г. от своето основаване отбеляза Математическата гимназия в Русе
Публикация   09:02     23 Март, 2024 /     akcent.bg   /     347

Събитието почете настоящите преподаватели в учебното заведение и обърна поглед към славната му история

   С официална церемония и тържествен концерт в зала „Арена“ ръководството, педагогическият състав и учениците на МГ „Баба Тонка“ в Русе отбелязаха 160 г. от основаването на учебното заведение.

   „Достолепната годишнина е празник на учебното заведение, но и на целия град. Освен че носите постижения и слава на своето училище, вие създавате личности, отдали живота си на Русе и България“, каза в приветствието си кметът Пенчо Милков. Той пожела на учениците да продължат да показват своята сила, а на директора Галина Бобева и преподавателите – да са все така отдадени и иновативни в своята работа.

   На церемонията присъстваха още областният управител Данаил Ковачев, заместник-ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ доц. Галина Иванова, представители на РУО – Русе, ръководители на учебни заведения в Русе, дългогодишни учители и директори на Математическата гимназия.

   Събитието почете настоящите преподаватели в учебното заведение и обърна поглед към славната му история. Възпитаници на МГ „Баба Тонка“ представиха свои музикални изпълнения.

   Математическата гимназия е основана през 1864 г. като Русенско девическо училище. От 1970 година е профилирана математическа гимназия със специализирани паралелки по математика, информатика и биология и с интензивно изучаване на английски език. В момента там се обучават близо 700 ученици, разделени в 26 паралелки.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha