Събота, 27 Април 2024

Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България, посети Русенския университет

Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България,   посети Русенския университет
Публикация   18:12     22 Март, 2024 /     akcent.bg   /     343

Акад. Белоев представи модерната база, съвременните ресурси за обучение и изследвания, дълголетните образователни традиции

Н. Пр. Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България, заедно със заместник-ръководителя на посолството на Украйна  Анна Тертична и  Пламен Бобоков – почетен консул на Украйна в град Русе, посетиха Русенския университет „Ангел Кънчев“.
 
   Те се срещнаха и разговаряха с председателя на Общото събрание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет. В срещата участваха областният управител Данаил Ковачев, зам.-ректорът по международното сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, директорът на дирекция „Чуждестранни студенти“ проф. д-р Теодор Илиев и директорът на Университетска библиотека д-р Виктория Иванова. Присъстваха и студенти от Украйна, които се обучават в Русенския университет.
 
    Акад. Белоев представи модерната база, съвременните ресурси за обучение и изследвания, дълголетните образователни традиции и авторитетната лидерска позиция на университета. Беше представена широката мрежа от партньорства в областта на образованието и изследванията с престижни университети от целия свят, като по-задълбочено бяха обсъдени сътрудничествата и връзките на Русенския университет с висшите учебни заведения в Украйна и създаването на нови партньорства с университети и институции.
  
    Н. Пр. Олеся Илашчук благодари за гостоприемството, като подчерта, че за нея е чест да гостува в университета, който е уникално и много отговорно място, защото тук се формира бъдещето.
 
     В края на срещата акад. Белоев подари на Н. Пр. Олеся Илашчук албум на Русенския университет с QR кодове и подчерта, ще се радва на нови сътрудничества и срещи. След срещата беше открита изложба на Борис Мерзляков - професионален фотограф и любител художник, който живее и работи в Киев. Гостите разгледаха и Университетската библиотека.
 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още