Понеделник, 6 Май 2024

Задържаха 27-годишен русенец за притежание на марихуана

Задържаха 27-годишен русенец за притежание на марихуана
Публикация   18:46     20 Март, 2024 /     akcent.bg   /     198

Друг 38 годишен шофьор отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство, образувано е бързо производство

    Бързо производство за притежание на наркотици е образувано срещу 27-годишен мъж. Вчера около 15:20 ч. на ул. Филип Станиславов в Русе служители на Второ РУ са му извършили проверка, при която той им признал, че има повече от един грам марихуана в себе си, след което е предал тревата на униформените. При направен наркотест сухата зелена тревна маса е реагирала положително за марихуана.

   По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ, за  престъпление по чл. 354а от НК.

    Бързо производство е образувано и срещу водач, повторно отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. До това се е стигнало, след като е бил спрян и проверен от полицията на ул. Изгрев в Русе. 38-годишният управлявал лек автомобил с марка „Пежо“ и при проверката, извършена от служители на Второ РУ и Пътна полиция, отказал да му бъде направен тест за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство. Не е дал и проби за химичен анализ в болницата.

   Направена справка е показала, че водачът вече е наказван за това по административен ред - с наказателно постановление, влязло в сила през февруари т.г. Бързото производство, започнато срещу него, е за престъпление по чл. 343б, ал. 6 от НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha