Христо Иванов: ГЕРБ взриви преговорите заради страх от амбициозни реформи и Пеевски

Христо Иванов: ГЕРБ взриви преговорите заради страх от амбициозни реформи и Пеевски
Публикация   14:51     20 Март, 2024 /     akcent.bg   /     253

   ГЕРБ взриви процеса за съставяне на правителство, защото се плашеха от амбициозните реформи, записани в споразумението, което предложихме, и невъзможността ДПС и Делян Пеевски да имат ексклузивитет в процеса на съдебната реформа. Това каза днес пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов.

   "Понеже им беше неудобно да подпишат това споразумението, а нямаше как да го откажат, търсеха други вариант да взривят процеса", поясни той. Според Иванов още от четвъртък-петък е започнала промяната в поведението на ГЕРБ, като точно тогава е станало ясно, че Пеевски няма да може "да каже на мераклиите за постове в съдебната власт, че не може да им обещае нищо".
В отговор Бойко Борисов обяви, че "Продължаваме промяната - Демократична България" имат много по-голяма дружба с ДПС. В отговор на въпрос от "Дневник", той обясни, че не е против Делян Пеевски да няма влияние в съдебната реформа.

   "Имаше още шест дни време за преговори за правителство, защо трябваше да се бърза, можеше да продължим и да завършим процеса, за да отидем в НС заедно, както го направихме преди 9 месеца", посочи още Иванов. И допълни: "Следва големият политически въпрос: как колегите от ГЕРБ си представят страната да се управлява оттук нататък изобщо."



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha