Понеделник, 29 Април 2024

Киселова: Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС

Киселова: Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС
Публикация   17:35     18 Март, 2024 /     akcent.bg   /     173

Според нея е изненадващо, че Кирил Петков и Николай Денков присъстваха на връчването на мандата

   Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС, които бяха заявили, че или има състав на кабинет в 12.00 ч. в понеделник, или отиваме на избори. Това заяви в ефира на NOVA преподавателят по конституционно право Наталия Киселова.

  По-рано през деня държавният глава връчи папката с мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС. Той беше получен от кандидата за министър-председател Мария Габриел. След това тя обяви, че са помолени от ПП-ДБ за още малко време.

   „Конституцията им дава повече от 24 часа, това е в рамките на процедурата. Тоест, имаме продължаване на усилията”, смята Киселова.

   По думите ѝ изненадващо е, че членове на друга парламентарна група – какъвто е Кирил Петков да присъства при връчването на мандат на ГЕРБ-СДС. Присъствието на министър-председателя в оставка също е озадачаващо, смята преподавателят по конституционно право.

   „Желанието да има разговори извън камерите според мен може да се дължи на две причини. Габриел да запознае Радев и Денков как ще премине предаването на властта и в какъв момент да върнат проучвателния мандат, ако е успешен. Втората причина – ако не са успели да се договорят по отношение на персоналния състав”, поясни Киселова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още