Събота, 27 Април 2024

63. МФ „Мартенски музикални дни" бе открит с концерт рецитал на световноизвестния цигулар Светлин Русев.

63. МФ „Мартенски музикални дни
Публикация   08:00     18 Март, 2024 /     akcent.bg   /     172

Беше открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата"

Снимка: Иво Ботев

    С концерт рецитал на световноизвестния цигулар и любимец на публиката Светлин Русев тази вечер в Голяма зала на Доходното здание бе поставено началото на 63. МФ „Мартенски музикални дни". Харизматичният русенец заяви, че изпълненията на творби на П. И. Чайковски, М. Елман, Р. Вагнер, В. В. Корнголд и Г. Форе ще посвети в памет на починалия на 13 март Български Патриарх Неофит.

   Светлин Русев трябваше да си партнира на сцената с прочутата корейска пианистка Йоръм Сон, но поради заболяване нейното участие беше отменено.

   В утрешния концерт „Гласове" на Русев ще партнира украинският виолончелист и лауреат на Международния конкурс „Кралица Елизабет" – Брюксел Алексей Шадрин. Заедно с тях на сцената ще се изяви и талантливата френска пианистка Елена Розанова.

   Малко по-рано, от 18:00 часа, беше открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви „Кръговрата на квадрата", която даде старт на богатата културна програма на фестивала. Тя е част от съпътстващата програма на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още