26 български винопроизводители участват в най-голямото международно изложение за вино

26 български винопроизводители участват в най-голямото международно изложение за вино
Публикация   07:08     13 Март, 2024 /     akcent.bg   /     120

Представянето на българските вина на щанд с площ от 202 кв.м е организирано от Министерство на земеделието и храните, съобщиха от ведомството

   26 български винопроизводителя представят своята продукция на най-голямото в света международно изложение за вино и спиртни напитки "Провайн 2024 г." в град Дюселдорф, Германия.

   Представянето на българските вина на щанд с площ от 202 кв.м е организирано от Министерство на земеделието и храните, съобщиха от ведомството.

   На световния форум присъстват началникът на политическия кабинет на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев Валя Петрова и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. 

  На българския щанд ще бъдат представени бели, червени вина и розе между, които и вина, вписани в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания.

   По време на изложението производителите имат възможност да проведат бизнес срещи с представители на търговци на вина. Над 5700 изложителя от 60 държави представят своята продукция.

    Очакванията са за над 50 хил. посетители.

Тагове : изложение , вино , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още