Четвъртък, 9 Май 2024

Президентът няма да бави процедурата и скоро ,,сглобката,, пак ще управлява

 Президентът няма да бави процедурата и скоро ,,сглобката,, пак ще управлява
Публикация   06:39     13 Март, 2024 /     akcent.bg   /     596

"ДПС е в ролята на змията изкусителка"

   Не очакваме президентът Румен Радев да бави процедурата с връчването на мандата на първата политическа сила за съставяне на новото правителство. Това заявиха в ефира на предаването PrimeTime политолозите проф. Александър Маринов и д-р Георги Проданов относно ротацията в Министерски съвет.  

   "Никоя от опозиционните партии си направи заявката да управлява, БСП този път каза, че не иска мандат, не знам какво би трябвало да значи от гледна точка на техния лидер. За мен това показва, че не толкова правителството има алтернатива, но политики няма", смята Проданов.

   "В момента, в който се стигне до истинските разделителни червени линии, контролът на съдебната власт, примерно, ще има сблъсък. Дебнат се, нямат си доверие, никой няма да даде в ръцете на другия силно оръжие", посочи от своя страна проф. Маринов. 

   Според Проданов не може да се "очаква коалиция или сближаване на това управление". А според Маринов "ДПС в тази конфигурация ще продължи да влияе при взимането на решения". 

   "ДПС е в ролята на змията изкусителка", допълни Проданов.

   "Президентът няма да бави процедурата, нито ще има големи сътресения в следващия кабинет, Денков и Габриел са абсолютно спокойни, ако съдим по това ще имаме продължение на управлението", заключи Проданов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още