Сряда, 24 Април 2024

В празничния 1-ви март своя патронен празник ще отбележи СУ ,,Христо Ботев"

В празничния 1-ви март своя патронен празник ще отбележи СУ ,,Христо Ботев
Публикация   17:15     28 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     308

Богатата празнична програма е започнала още от 10-и февруари, когато са се провели Ботевски математически празници и състезания

   Тази година най-старото  русенско училище отбелязва 186 години от създаването си  и 140 години гимназиално образование.  
По този повод на 1 - ви март в Доходното здание ще се проведе грандиозен концерт!
 
Очаквайте модерно шоу с професионално подготвени ученици. Висококачествен мапинг със заряд да "взриви" сцената.
 
   Богатата празнична програма е започнала още от 10-и февруари, когато са се провели Ботевски математически празници и състезания.
На 26-и февруари във фоайето изложба е красила с материали от природни науки, подготвени от ученици от 5 -7 клас, на тема „Уча и творя".
 
   На 28-и февруари поетично-музикален рецитал е посветен на Христо Ботев – ученици от началния етап показват рецитаторските си умения пред бюста на поета.
 
   Историческа конференция на тема „140 години гимназиално образование в Русе – мост между поколенията" е предвидена за 28-и февруари в аулата на училището, а на 29-и февруари второкласници ще се състезават в „Буквоплет".
Паралелно текат и два конкурса-за фотография, където ученици представят авторските си снимки на тема „Русе през очите на гордия ботевец", както и литературен  конкурс за есе, писмо, разказ или стихотворение по темите:  „Писмо до Ботев",  „Жив е Ботев", „Всяко знание е щит и копие".
 
  Наградените снимки от фотографския конкурс ще бъдат включени във виртуална изложба, а победителите от литературния конкурс ще станат ясни на тържествения съвет, който ще се проведе на 1- ви март.
 
   Ефектен финал на празничната програма ще бъде концертът в Голямата зала на Доходното здание с начален час 17.30, в който участие ще вземат възпитаници на училището, а  многобройните гости ще имат възможността да съпреживеят емицията им, да се насладят на бляскавите им таланти.
 
   Празничната програма е реализирана с помощта на отдаденото на учениците и техните учители Училищно настоятелство. Концертът е подкрепен от Община Русе и Русенски университет,,Ангел Кънчев''
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha