Семейна пчелна ферма братя Пачеджиеви отвори първия в Русе магазин за пчелен мед на самообслужване

   Семейна пчелна ферма братя Пачеджиеви отвори първия в Русе магазин за пчелен мед на самообслужване
Публикация   11:00     28 Фев, 2024 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1220

Предлаганите продукти от медомата са единствено собствено производство от екологичен район, недалеч от Русе

 

   Семейна пчелна ферма братя Пачеджиеви отвори първия в Русе магазин за пчелен мед на самообслужване.

  Магазинът се намира на добре познато за повечето русенци място, на ул. Доростол 46, където до скоро бе култовият магазин за плодове и зеленчуци.

  Разширяване на дейността на пчеларството накара братята Драгомир и Самуил да направят избор дали да поддържат зеленчуковия магазин или да се съсредоточат и акцентират в производството и предлагането на мед и производни от мед продукти.

  Разрастването на пчеларската ферма като обем работа и в съсредоточаването на производство на качествен мед изисква все повече време, коментира Драгомир.

  От днес вече работи медомат- магазинът представлява витрина, от която може да си избереш медения продукт, а самия продукт може да си купиш от медомата.

  Пчелният мед е само собствено производство. Ето и гамата, която всеки може да закупи по всяко време:

- липа,

- акация,

- букет,

- магарешки бодил,

- манов мед,

   От пчелните продукти се предлагат- пчелен прашец, клейова тинктура. Към тях може да се добави енергийният продукт със същото наименование- Енергия /пчелно млечице, клейова тинктура, пчелен прашец и мед/.

   Пчеларска фирма братя Пачеджвиеви вече гледа повече от 400 пчелни семейства. Те се намират в район, недалеч от Русе, където няма дърводобив, между акициева и липова гори.

   Идеята да се пусне медомат по-скоро се налага от общият проблем на бизнеса- все по-скъпоструваща, а и същевременно липсваща работна ръка.

  Най-сериозният проблем в момента и за амбициозните пчелари остава вносът от Украйна, който подбива цената по непазарен принцип. Убедени сме, че тази лудост в някакъв момент ще се прекрати, а русенци, които искат и търсят качествен мен с гарантиран произход, може да го намерят при нас.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha