Сряда, 24 Април 2024

Русе ще отбележи 3 март с богата програма

Русе ще отбележи 3 март с богата програма
Публикация   07:58     28 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     377

Клуб за народни танци „Родолюбец“ кани всички русенци и гостите на града да се хванат на най-дългото хоро

   В чест на националния празник 3 март и 146 години от Освобождението на България Община Русе организира поредица от празнични събития.

   В 11:30 ч. пред Паметника на свободата по традиция ще се проведе тържествената церемония по приемане на почетния караул и поднасяне на венци и цветя. Русенската Света Митрополия ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за падналите за Освобождението на родината, а празнично слово ще произнесат кметът Пенчо Милков и областният управител Данаил Ковачев.

   От 12:30 ч. в Голямата зала на Доходното здание е концерт-спектакълът „Поклон и памет” с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.

   От 18 ч. в Камерна зала на Доходното здание актьорите от Драматичен театър „Сава Огнянов“ ще представят постановката „Епопея на забравените“ по Иван Вазов.

  Клуб за народни танци „Родолюбец“ кани всички русенци и гостите на града да се хванат на най-дългото хоро. Танцьорите ще очакват любителите на българския фолклор от 12 до 14 ч. в Парка на младежта, в района на Вазата.

Заявки за поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата се приемат на имейл pr@mayor-ruse.bg до 1 март включително.

Тагове : Русе , програма ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha