Неделя, 28 Април 2024

Професионалната гимназия по туризъм в Русе отбеляза 73 години от създаването си

 Професионалната гимназия по туризъм в Русе отбеляза 73 години от създаването си
Публикация   14:03     27 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     309

На събитието присъства и заместник-областният управител Георги Георгиев.

    С тържествена церемония в Канев център учениците, педагогическият персонал и ръководството на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ отбелязаха 73 години от основаването на русенското училищеЗаместник-кмета на община Русе Енчо Енчев уважи събитието.

   „Резултатите, които професионалната гимназия показва, от години са едни от най-високите в града. Благодарение на всеотдайния и упорит труд на учителския състав съм убеден, че всеки, завършил училището, се гордее да се нарече негов възпитаник“, каза Енчо Енчев в своето приветствие. Той пожела на учениците успешна реализация и още много по-големи професионални успехи. От името на кмета Пенчо Милков заместник-кметът връчи поздравителен адрес на директорката на ПГ по туризъм Ренета Вълева.

   По време на церемонията бяха наградени заслужили ученици, победители в местни и национални състезания, а в празничната програма възпитаниците на професионалната  гимназия показаха своите разнообразни таланти.

   На събитието присъства и заместник-областният управител Георги Георгиев.

Учебното заведение носи името на Иван Петрович Павлов - руски учен, който първи описва явлението, известно днес като условен рефлекс, доказвайки биологичните основи на психичната дейност. С днешна дата в училището се обучават 502 ученици.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още