Понеделник, 29 Април 2024

250 предприятия и над 1400 заети лица ще бъдат консултирани по новия амбициозен проект на АИКБ

250 предприятия и над 1400 заети лица ще бъдат консултирани по новия амбициозен проект на АИКБ
Публикация   13:57     26 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     360

Недостигът на кадри в страната е над 200 000 души и продължава да расте

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) стартира нов четиригодишен проект, чрез който продължава борбата със сивата икономика и подкрепата на политики за осигуряване на квалифицирани кадри по търсените от работодателите професии в ключови за българската икономика сектори.

    Асоциацията е непримирима в борбата си със сивия сектор и недекларирания труд, от които годишно държавата ни губи милиарди под формата на данъци и осигуровки и който нелоялно конкурира изрядните към фиска.

    Същевременно недостигът на кадри в страната е над 200 000 души и продължава да расте, което също води до загуби за икономиката ни. Все още има отлив от търсени професии на пазара на труда, за които е необходима стратегия за повишаване на тяхната привлекателност.

   В своята дългогодишна история, Асоциацията е доказала, че нейна първостепенна задача е разработването на подходящи инструменти, модели и стратегии за реформа на пазара на труда и адаптирането на предприятията и работниците към новите предизвикателства свързани с двойния преход.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha