Четвъртък, 9 Май 2024

Повдигнато е обвинение на 28-годишен русенец и е задържан за 72 часа от прокуратурата

Повдигнато е обвинение на 28-годишен русенец и е задържан за 72 часа от прокуратурата
Публикация   22:25     21 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     424

Задържан мъж на 28 години, който е извършвал набиране на момичета от региона, с цел сексуална експлоатация.

   Специализирана полицейска операция по линия трафик на хора е проведена от ОДМВР - Русе, под надзора на Районна прокуратура - Русе. Действията са осъществени от служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност", "Специални тактически действия" и "Разследване" при областната дирекция на МВР в Русе. 

   В хода на акцията в нощта на 19 февруари около 22:00 часа в гр. Русе е задържан мъж на 28 години, който е извършвал набиране на момичета, основно от региона, с цел сексуална експлоатация.

   При последвалите действия по разследването са извършени претърсване и изземване в обитавано от 28-годишния жилище в Русе, в стопанисваното от него заведение, намиращо се в централната част на гр. Русе, както и в управлявани от него автомобили. Намерени и иззети са компютърни конфигурации, мобилни комуникатори, документи, имащи отношение към осъществяваната престъпна дейност, наркотични вещества, 47 бойни патрона, както и голяма парична сума в лева и различни други валути.

   По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура в Русе мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

   Работата по изясняването на престъпната дейност продължава под надзора на прокуратурата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha