Русе посрещна медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Русе посрещна медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести
Публикация   18:58     19 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     717

Началникът на РУО д-р Георгиева също поздрави шампионите и им честити победата в провелия се вече висок световен форум.

   В залата на СК „Ялта“ бяха посрещнати спортистите на Тежкоатлетически клуб „Русе“, завърнали се от Европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе преди дни в София. Ангел Русев, Джан Зарков, Надежда – Мей Нгуен и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови бяха отличени за успехите си на спортния форум, включващи един златен и два бронзови медала, както и за отличното представяне на Рени Русева. На събитието присъства и заместник-кметът на Русе Енчо Енчев.

   „Горди сме, че прославяте нашия град не само в пределите на страната, но и извън нея. Община Русе е признателна за професионалния труд както на спортните ни надежди, така и на техните треньори, които ги напътстват във всяка стъпка към славата“, каза заместник-кметът.

   „Много се радвам, че отново сме тук и имаме повод да се съберем и да празнуваме един изключителен успех за България, Русе и нашия Тежкоатлетически спортен клуб. Този екип работи години за тези успехи. Радваме се, че имаме една сериозна млада надежда в лицето на Джан Зарков, който следва пътя на Ангел Русев. Радваме се, че Ангел Русев повлече крак, сестра му Рени тренира все по-добре и вярвам, че скоро и тя ще започне да печели медали“ – каза проф. д-р Кирил Панайотов.
Ангел и Джан споделиха, че положеният труд в тренировъчната зала преди европейското първенство е ключът към постигнатия успех.

   Началникът на РУО д-р Георгиева също поздрави шампионите и им честити победата в провелия се вече висок световен форум. Тя изказа благодарност както на ТСК-Русе, така и на всички институции, подкрепящи спорта и изрази задоволство от развиването на ученическия масов спорт в сферата на тежката атлетика. Според нея посредством спорта се възпитават хора с качества, полезни в обществото. „Винаги може да разчитате на подкрепата ми. Това, което правите за децата е вечна инвестиция“, сподели още тя.

   Уважение към русенските тежкоатлети изразиха лично и заместник-областният управител Георги Георгиев, началникът на РУО-Русе д-р Росица Георгиева, директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, директорът на Спортното училище „Майор А. Узунов“ Евгени Недев, както и представители на местната и държавната власт.

   Припомняме, че на Европейското първенство по вдигане на тежести Ангел Русев спечели своята четвърта поредна шампионска титла. Макар и с болки в рамото, русенецът не се отказа и триумфира с общо двубой от 244 кг.

   Джан Зарков спечели своя бронзов медал с двубой от 235 килограма - 102 в изхвърлянето и 133 в изтласкването.

   Надежда – Мей Нгуен също завоюва бронз на старта на Европейското първенство в София. Младата тежкоатлетка от ТСК „Русе“ се състезава в категорията до 45 кг. Нейната съотборничка Рени Русева също се представи достойно в група В на категория до 49 кг. Тя записа успешен опит на 60 кг в изхвърлянето и 80 кг на изтласкване.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha