Четвъртък, 9 Май 2024

Обезопасени тийн спотове в Русе, където младежите да се забавляват и да са активни, предложиха от МК ,,БСП за България“

Обезопасени тийн спотове в Русе, където младежите да се забавляват и да са активни, предложиха от МК ,,БСП за България“
Публикация   13:45     16 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     229

   Съветниците от МК „БСП за България“ излязоха с интересно предложение за младежите по време на днешната извънредна сесия за приемане на Бюджет 2024 г. Биляна Иванова и Елисавета Досева са в основата на проекта, който е за обособяване и облагородяване на зони във всички квартали на общината, които да бъдат както безопасни, така и интересни за подрастващите.

   „Децата и младежите все повече имат необходимост от повече социализация и стимулиране на тяхното развитие в безопасна среда. Необходимо е да им предоставим възможност да се събират навън, да се забавляват спокойно и да развиват своята креативност. Това наше предложение не е нещо, което е невероятно, напротив, добри примери можем да заимстваме за неговата реализация от други държави в Европа. Вярвам, че ако също приканим младежите да се включат в идейното създаване на тези пространства, много по-лесно след това ще възпитаме у тях и желанието да ги опазят и съхранят“, коментира Биляна Иванова, съветник от групата на МК „БСП за България“.

   „Повече пространства за деца и младежи трябва да бъдат обезопасени. Нашето предложение е не само да бъде интересно за тях, а и оградено, така, че да не изкачат на пътя или да се създават условия за произшествия. Идеята на проекта е чрез средства и определени терени от Община Русе, да  очертаем зоните и децата ни спокойно да се забавляват, да бъдат физически активни и да излязат от виртуалния свят”, допълни Елисавета Досева, общински съветник и социалист.

   Предложението беше положително прието по време на сесията на Общински съвет – Русе и се очаква през годината да бъдат предприети стъпки по неговата реализация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още