Четвъртък, 9 Май 2024

Ректорът на румънския университет "Константин Бранкуши" посети Русенския университет

Ректорът на румънския университет
Публикация   07:16     15 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     231

Проф. Кангалов представи модерната база, ресурсите за обучение и изследвания

   Ректорът на Университет "Константин Бранкуши" в Търгу Жиу, Румъния проф. д-р Василе Сорин Пурек посети Русенския университет „Ангел Кънчев“. Той беше посрещнат от ректора проф. д-р инж. Пламен Кангалов, председателя на Общото събрание акад. Христо Белоев и заместник – ректора по международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова.

   В работната среща бяха представени двата университета и специалностите за обучение, които предлагат.

   Проф. Кангалов представи модерната база, ресурсите за обучение и изследвания, както и дългогодишните образователни традиции на университета, подчертавайки авторитетната му лидерска позиция в иновативните образователни технологии и международното сътрудничество.

   Доц. д-р Галина Иванова, заместник-ректор по международното сътрудничество запозна гостите с международната дейност на университета и неговите контакти с университети в чужбина. Доц. Иванова представи пред гостите възможностите на университетската зала „Образование за бъдеще“.

   Проф. д-р Василе Сорин Пурек гостува за първи път в Русенския университет, като отбеляза, че е впечатлен от Русенската Алма Матер. Той се запозна и с технологичните възможности, които предлагат залите за обучение в Русенския университет.  

   На края на срещата ректорите размениха сувенири като спомен.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още