Букет от емоции и вкусни преживявания поднесе конкурсът - дегустация ,,Фестивал на баницата,, по случай Денят на влюбените

Букет от емоции и вкусни преживявания поднесе конкурсът - дегустация ,,Фестивал на баницата,, по случай Денят на влюбените
Публикация   17:57     15 Фев, 2024 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1651

Организаторите от Център Решения и ЦПЗ- Русе бяха изненадани с 48 солени и сладки изкушения, от които жури определи най-добрите

     ЦККТ ,,Решение- Русе, и Център за психично здраве са организаторите на конкурса , който се провежда за втора поредна година, разказва пред Акцент.БГ д-р Пламен Панайотов. Шеф на журито на солените баници бе популярният съсобственик на фурната Па-па, а д-р Теменужка Матева - на сладките изкушения.

   Участниците бяха и потребители на социалните услуги, както и служители в тях. За тези, които не са имали възможност да си закупят само необходимите продукти, са им били предоставени от организаторите.

 Това е част от обширната програма за ресоциализация- организират се и се провеждат турнири по шах, табла, дартс и др., но явно събитието, свързано с хранене, се приема най- добре.

   След продължително и прецизно оценяване от страна на две журита, бяха излъчени и победителите-  Д-р Матева обяви печеливщите -№13 - торта във вид на сърце.На второ място също с максималните 30 точки е сладкото изделие с №14, а на 3-то място е %23.

   Кольо Пазарджиев детайлно обяви критериите при оценяване на солените баници. Най-висока оценка получи №48. На второ място е баница №43 с точка по-малко. Тестеното изделие с №29 се нареди на трето място. Баница №2 също получава 28 точки.

   Предвид многото участници в тазгодишния фестивал, обмисля се решение за следващата година той да се казва "Солени и сладки кулинарни изкушения".

 

 

 

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha