Габриел Маринов донесе втора титла на България от европейското по вдигане на тежести

Габриел Маринов донесе втора титла на България от европейското по вдигане на тежести
Публикация   06:20     14 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     246

В категория до 61 кг родният щангист триумфира с двубой от 281 кг, а сребърният медал заслужи още един българин Иван Димов, който приключи с 280 кг

   Габриел Маринов осигури на България втори златен медал от европейското първенство по вдигана на тежести в София, след като триумфира в категория до 61 кг при мъжете.

   За страната ни това е втора титла в рамките на днешния ден след тази на Ангел Русев по-рано днес при 55-килограмовите.

   Тази вечер на подиума в "Арена София" радостта отново беше за българските фенове благодарение на Габриел Маринов и другият ни представител - Иван Димов, който остана със сребърния медал.

   Състезанието започна по-добре за европейският ни шампион от Тирана 2022 Димов, който с единствения си успешен опит в изхвърлянето оглави класацията със 130 кг, докато Маринов остана едва 5-и в движението със своите 121 кг.

   В изтласкването обаче Иван Димов се справи със 150 кг при последния си трети опит, докато Габриел Маринов на първо време се справи със 152 кг, а след това вдигна успешно и 160 кг.

  По този начин той събра двубой от 281 кг, с който заслужи златното отличие в двубоя, а с 1 кг по-малко Димов остана втори в класирането. Подиумът допълни двукратният европейски шампион Шота Мишвелидзе, който завърши надпреварата с актив от 272 кг (125 кг + 147 кг).



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha