Четвърта европейската титла за русенският щангист Ангел Русев

Четвърта европейската титла за русенският щангист  Ангел Русев
Публикация   16:37     13 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     738

Другият представител на ТСК Русе– Джан Зарков зае трето място!

   Ангел Русев спечели четвърта европейската титла в кариерата си, а вторият русенски представител – Джан Зарков зае трето място!

Русенският щангист от ТСК- Русе  донесе първа титла на България от Европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда в София.

   Успехът на Ангел дойде с голяма воля, тъй като при втория си опит в изхвърлянето получи контузия в рамото. Първоначално арбитрите му дадоха несполучлив опит на 109 кг., но след това коригираха решението си, тъй като преди началото на състезанието русенецът ги бе информирал за проблемите с рамото си.

    В изтласкването 22-годишният русенец показа класа и успя да спечели с единствения си успешен опит на 135 кг. С двубой от 244 кг. (109 кг. в изхвърлянето и 135 кг. в изтласкването) Ангел за четвърти път доказа че е най-добрият в Европа в канегорията си.

   Страхотно представяне направи и младия Джан Зарков, който се окичи с бронзовия медал след чудесни шест успешни опита. Джан изхвърли 102 кг. и със страхотна воля в изтласкването покори 133 кг., които му донесоха сребърен медал в движението и бронзов в двубоя.

Тагове : щанги ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha