Очаквано: Избраха Айдоан Джелил за областен председател на ДПС- Русе

   Очаквано: Избраха Айдоан Джелил за областен председател на ДПС- Русе
Публикация   16:01     11 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     427

   Айдоан Джелил е новият областен председател на Движението за права и свободи в Русе. Той бе избран единодушно на провелата се днес 13 отчетно-изборна областна конференция.

 Айдоан Апти Джелил е роден на 19.07.1980г. в град Русе. Завършил е   Русенски университет „Ангел Кънчев“ гр. Русе със  специалност магистър Аграрно инженерство. Началник отдел Рибарство и контрол в  Изпълнителна агенция рибарство и аквакултури , район Централен „Дунав“. Три мандата общински съветник в община Русе, общински председател на ДПС община Русе

Владее Английски и Руски език, Женен

  Другият номиниран, Дауд Ибрям, си направи отвод.

   Дауд Ибрям напуска поста областен председател  след 3 мандата начело на организацията.

   Конференцията избра и нов Областен съвет на партията. Той се състои от 27 членове, като в него по право влизат новият областен председател, общинските председатели, младежкия председател, кметът на Ветово, народният представител и председателите на женските дружества, пише Дарик..

   Гости на конференцията бяха Георги Кръстев, областен координатор и народен представител на ГЕРБ-СДС, Драгомир Дамянов, областен председател на СДС и народен представител на ГЕРБ-СДС, както и депутатите от ДПС Ализан Яхова и Джейхан Ибрямов от Търговище. С конференцията в Русе беше закрит и целия цикъл от конференции на ДПС в страната.

    Областния политически форум номинира Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha