През 2000 година празникът се отбелязва за първи път, но не е ясно откъде е тръгнал.
В този ден се празнува любимата тестена храна на мнозина – изпечена и с доматен сос. А вариациите за топинг и аранжировка варират според вкуса – от месни, вегетариански, класически до някои по-смели – с пържени картофи, кренвирши и ананас.
Професорът по история на храните Алберто Гранди е направил някои полемични изявления в неотдавнашно интервю, твърдейки, че много италиански ястия в действителност са по-скоро американско наследство, съобщава БТА.
Гранди, който преподава в университета в Парма, е заявил пред в. "Файненшъл таймс", че от години поставя под съмнение автентичността на някои "Произведено в Италия" ястия, като по точно има предвид пицата, карбонарата и сиренето "Пармиджано-Реджано" (известно и под наименованието пармезан).
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай