Изложба, посветена на виното, любовта и българските традиции, бе открита в навечерието на 14 февруари

 Изложба, посветена на виното, любовта и българските традиции, бе открита в навечерието на 14 февруари
Публикация   07:38     10 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     378

Повечето от картините са тематични и не са показвани досега.

   За седма поредна година в навечерието на 14 февруари в Русе бе открита изложба, посветена на виното, любовта и българските традиции. Експозицията, която бе открита тази вечер в галерията на „Борисова“ 6 в крайдунавския град, ще може да бъде разгледана до 22 февруари. В нея участват 20 автори от Дружеството на художниците в крайдунавския град с над повече от 120 картини.

   Поздравления към художниците бяха отправени от името на областния управител Данаил Ковачев и кмета Пенчо Милков. Ковачев оцени изложбата като вълнуваща и провокираща не само заради незабравимите цветни импресии, които съчетава, но и поради посланията ѝ, които имат общочовешки характер. „Вашите платна умело пробуждат често неизказани, но преживени от всеки усещания и настроения.

   От своя страна според кмета Милков изложбата отразява човешката връзка със земята, както и с тези, с които споделяме ежедневието си. „В днешния бързо променящ се свят е важно да се върнем към корените си и към нещата, правещи живота ни по-богат и ценен“, споделя още той. Кметът на Община Русе пожелава на художниците здраве, вдъхновение и нови успехи в популяризирането постиженията на русенските талантливи творци.

   На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците на Русе Николай Колев, който пожела на колегите си още много бъдещи успехи и повече откупени картини. „Бъдете уверени в себе си, защото всеки от Вас има свой собствен неподражаем стил, който остава в съзнанието на хората“, каза Колев. Той обеща на колегите си да продължи да ги подпомага и да организира подобни инициативи.

   Повечето от картините са тематични и не са показвани досега. Акцент е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции, но на практика са застъпени и редица други жанрове. Сред методите, на които са заложили художниците, маслените бои, акварела и акрилните бои.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha