Събота, 27 Април 2024

ИТН: Хазартните фирми са в данъчна ваканция заради лобистки поправки

ИТН: Хазартните фирми са в данъчна ваканция заради лобистки поправки
Публикация   07:13     10 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     234

Хазартните фирми ударили джакпот и излезли в данъчна ваканция заради промени в хазартните такси през Закона за бюджет през декември, заяви Гроздан Караджов от "Има такъв народ"

   Хазартните фирми ударили джакпот и излезли в данъчна ваканция заради промени в хазартните такси, минали тихомълком през Закона за държавния бюджет през декември. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна от Гроздан Караджов от Има Такъв Народ.

   По думите му с промените в Закона за захарта, касаещи парите, които хазартните фирми трябвало да вкарват в бюджета, били рязко намалени.

     "На думи управлявящите ни убеждават, че хазартните такси се вдигали като абсолютни числа, но на практика е обратното, защото свиха базата, на която се облагат тези иначе увеличени проценти", обясни Караджов.

  "Всички знаем какви шменти-камели могат да се правят, за да се намали базата. Упраляващите са си давали ясна сметка, че от тази поправка ще последва данъчна ваканция за хазартните оператори. Затова предвидените приходи са само 200 млн. лева, а не милиарди, както беше преди.", каза още депутатът.

  По думите му веднага започнали да се откриват пубктове за залози.

   "Първата фирма, получила лиценза си от НАП за рекордно бързите 3 седмици, след влизането в сила на поправките. По този лиценз има над 100 открити пункта, това не може да стане без финансовия министър Асен Василев", усъмни се още Караджов.

 
 
 
 
 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още