Протестът на Дунав мост при Русе изчаква резултатите от срещата при премиера Денков днес, за да решат дали ще продължи

Протестът на Дунав мост при Русе изчаква резултатите от срещата при премиера Денков днес, за да решат дали ще продължи
Публикация   15:19     09 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     284

Ще обсъдим предложения вариант на изчисляване на загубите и тогава ще вземем решение, каза Милен Коев

   Земеделски производители блокираха "Дунав мост" при Русе за четвърти ден, като организираха шествие със земеделски машини в района на граничния пункт.

   "Ще обсъдим предложения вариант на изчисляване на загубите и тогава ще вземем решение. Ще изчакаме и резултатите от срещата днес с премиера. Тогава ще решим дали ще продължим с протестите през идната седмица", каза Милен Коев, председател на Районния съюз на фермерите "Дунавско зърно".

   Деан Тодоров, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация коментира, че на срещата днес с премиера очаква конкретни гаранции по исканията. Той обясни, че днес на изчакващите в колоните шофьори ще бъдат раздадени половин тон мляко в бутилки в знак на извинение. 

   Участващите в протеста земеделци коментираха борсовите цени за зърнените култури и споделяха очакванията, че и тази година реколтата ще е слаба. Вече има такива, които развалят вече сключени договори за наем на общински земи.

   Деян Генов, управител на магазин в района на "Дунав мост", каза, че подкрепя протестите, но не одобрява начина, защото така бизнесът страда. Нямаме клиенти, с което не можем да покрием таргета си за деня, коментира Генов.

Милен Коев посочи, че протестът днес ще продължи до 15:00 часа, като уточни, че ще бъдат пропускани спешни случаи, линейки и хора, които бързат за летището в Букурещ.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha