Искрен Веселинов отправя неудобни въпроси към управляващите

Искрен Веселинов отправя неудобни въпроси към управляващите
Публикация   14:49     06 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     291

Според него на депутата от ДБ Иван Белчев “екоактивизъм” става синоним на пълна дилетанщина.

    Общинският съветник и съпредседател на ВМРО Искрен Веселинов постави днес в социалните мрежи пред русенци парливия въпрос в час ли са управляващите с екопроблемите на Русе?

   Веселинов акцентира на факта, че преди няколко дни екоактивистът и депутат от ПП-ДБ Иван Белчев излезе на първа страница на русенския в. "Утро" с твърдението, че вентилацията и биофилтрите на “Линамар” (бивше “Монтюпе”) никога не са работили.

   "Човекът не е случен - управляващ, член на парламентарната екокомисия, борец за чист въздух, покрай което много русенци гласуваха за него преференциално и така пребори конкуренцията. Ще речеш, има нещо гнило, затова мирише...

   Е, има... Ама на другата заран Цонка Христова, директорка на РИОСВ, и тя от лицата на ДБ, и тя екоактивистка, го опроверга. Работели си, но в режим на 72-часови проби. Само акт 16 си нямали, иначе всичко е “топ”. И тя не е случаен човек...

   Да се чудиш на кого да вярваш!", споделя Веселинов.

   Разкритията по случая са направени от арх. Драго Стоянов, доста преди депутатът Белчев да се сети да го играе “търсач на истината”, посочва общинският съветник.

   "Работят си филтрите и аспирацията, но работа не вършат, защото не са изпълнени по проект, не се създава нужният режим на “подналягане”, който да насочи миризмите от помещенията към тях. “Линамар” “преработили” проекта, за да спестят няколко милиона. Сега се имитира дейност. Той като проектант на обекта би следвало да знае най-добре и затова на него вярвам, а не на Иван или Цонка.", коментира Веселинов.

   Според него този “екоактивизъм” става синоним на пълна дилетанщина. "Хвърлят се медийни бомби, колкото да влезеш в новините и да забележат драгите граждани напъните ти за полезност. Докато горните двама само гонеха гласове и популярност по екодемонстрации или с постове в социалните мрежи, беше търпимо, но вече материализираха бунтарството си чрез високи постове. Следва да демонстрират и високо ниво - да проучат основно темите, по които се произнасят.

   С публикации, като посочената, дори след всички изнесени публично факти, управляващите от ПП-ДБ доказват, че не са в час с екопроблемите на Русе, благодарение на които направиха кариери. Как да чакаме от тях обмислени решения тогава???" - задава резонния си въпрос Искрен Веселинов.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha