Напрежение в управляващата сглобка. Бойко Борисов и Делян Пеевски с остри критики към част от министрите.

   По думите на двамата настоящата власт вместо да изпълнява задълженията си, работи в частен интерес.

   Все още не е ясно кога ще е ротацията на кабинета, но лидерът на ГЕРБ обяви – резултатите на министерствата не са добри.

   "Двама от министрите не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари, обикалят регионите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно, или за само тяхно. Чувам за подготвяне на командировка в Щатите. Една огромна делегация да харчи държавни пари за нещо, което да пропагандира, че са свършили те, при положение, че това не е така", заяви Бойко Борисов.

   Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски потвърди казаното от други политици, че са започнали начални разговори по отношение на механизма за назначения в регулаторите, предаде БНР. Той подкрепи критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че "някои министри са се превърнали в партийни секретари" и отново нападна президента.

   "Според мен, това се случва, което е много грешно, а тези министри са министри на България и трябва да си вършат работата за държавата и за българските граждани, и да работят за хората. А не да ходят в командировки като някакви партийни активисти, защото гледам вече, че Президентството се е превърнало в централа на партия. Партията на това лице се казва "Трети март". Да излиза от столчето си и да почва да работи на терена. Изборите са с хора", коментира Пеевски.