Четвъртък, 9 Май 2024

Русенският университет тържествено изпрати китайската преподавателка Ху Юен от Класна стая „Конфуций“

Русенският университет тържествено изпрати китайската преподавателка Ху Юен от Класна стая „Конфуций“
Публикация   14:21     29 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     263

Нейното място ще бъде заето от новата китайска преподавателка Лиу Саолин

   В Заседателната зала на Ректората на Русенския университет се състоя тържество по изпращането на китайската преподавателка Ху Юен. Последните повече от 4 години Ху Юен прекара в русенската Алма Матер, като преподавател по китайски език и култура към Класна стая „Конфуций“ на университета.

   На тържеството присъстваха доц. д-р Десислава Атанасова – заместник-ректор по интернационализация и комуникационна политика в мандат 2020-2023 г. и настоящ заместник-ректор по научноизследователската дейност и доц. д-р Галина Иванова – новоизбраният заместник-ректор по международно сътрудничество на Русенския университет.

   От името на ректора на Русенския университет проф. д-р Пламен Кангалов на Ху Юен беше връчен благодарствен адрес за нейния изключителен принос за популяризирането на китайския език и култура сред академичната общност и гражданите на град Русе.

   Ху Юен сърдечно благодари за топлото отношение и ежедневната подкрепа от ръководството на университета и каза, че винаги ще пази Русенския университет в сърцето си.

   След отпътуването на Ху Юен, нейното място ще бъде заето от новата китайска преподавателка Лиу Саолин, която вече е в Русе и подготвя своята дейност към класна стая „Конфуций“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha