Четвъртък, 9 Май 2024

Нови три случая на задържани от полицията с наркотици за три дни

Нови три случая на задържани от полицията с наркотици за три дни
Публикация   13:33     29 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     316

Двата са в Средна кула, третият- в Чародейка

   Около 22:10 часа на 26 януари при обход по ул. Ганчо Карамаждраков в гр. Русе, патрулен екип от Второ РУ е извършил проверка на мъж в близост до бл.110. В хода на полицейските действия е изяснено, че той е на 35 г. от Русе. Мъжът обяснил на полицаите, че има в себе си наркотик - топче тревна смес, която носел за лична употреба. Той го е предал доброволно на униформените.

   Установеното от полицейските служители е документирано и по случая е започната проверка с оглед изясняване на престъпление по чл. 354а от НК, заведена е преписка по описа на Второ РУ.

   На 28 януари около 00:10 ч. при обход в района на кв. Средна кула в Русе екип на Първо РУ е забелязал съмнително лице, което се е намирало на площадка пред магазин за хранителни стоки. При последвалата проверка е изяснено, че това е русенец на 25 г., като в близост до него униформените са открили предмет в който са били поставени текстилно калъфче с пет хартиени свивки и още три полиетиленови пликчета, а във всяко едно от тях имало вещество на кристали, намерили още и малка електронна везна. При направен полеви тест веществото е дало положителна реакция за амфетамин/метамфетамин. Младият мъж е заявил, че не знае на кого са намерените вещи.

  На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на полицията и е започнато разследване по случая, в хода на образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ.

   На 28 януари около 01:00 ч. на ул. Ардино в русенския кв. Средна кула от екип на Първо РУ е бил спрян за полицейска проверка лек автомобил с марка "Пежо" с русенска регистрация. Колата управлявала жена на 27 г., а с нея пътували и двама мъже на 31 и 46 г. В хода на проверката в 31-годишния мъж полицаите са открили поставено в портмонето му полиетиленово пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество. При полеви тест веществото е дало положителна реакция за амфетамин/метамфетамин.

   Случаят е документиран, образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354а от НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още