Георги Кръстев: Няма да позволя казусът с чистотата на въздуха в Русе да бъде потулен в някой ъгъл на министерството

Георги Кръстев: Няма да позволя казусът с чистотата на въздуха в Русе да бъде потулен в някой ъгъл на министерството
Публикация   09:50     28 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     388

   Народният представител от ГЕРБ-СДС Георги Кръстев, който е член на комисията по околната среда и водите, настоя пред министър Юлиян Попов за конкретни стъпки относно чистотата на въздуха в Русе. Кръстев зададе редица въпроси, свързани с казуса и нормативната уредба, която се подготвя с цел защита на населението от миризмите, оказващи неблагоприятно въздействие върху здравето. Активните му действия в комисията за отстояване на правото на русенци да дишат чист въздух дават резултат, включително под формата на личната ангажираност на министър Попов с проблема. Екоминистърът го увери, че се подготвя доклад с комплекс от мерки, който ще бъде готов скоро и ще бъде представен пред комисията.   
  Ето и целият текст от народния представител Георги Кръстев:

„На комисията по околна среда и води уверих министър Попов, че казусът с чистотата на въздуха в Русе няма да бъде потулен в някой ъгъл на министерството. Русенци са пределно ясни и категорични!

Продължавам да бъда последователен в намирането на правилното решение. Затова попитах министъра какво се случва с подготовката за промяна в нормативната уредба, с цел защита на населението от миризмите, оказващи неблагоприятно въздействие върху човешкото здраве.

Отговорът, който получих е, че работната група начело със зам.-министъра Ренета Колева подготвя доклад с комплекс от мерки, който ще бъде готов скоро и ще бъде представен на комисията. Заявих, че ще следя изкъсо работата на министерството по въпроса и няма да отстъпя.“

 



Коментари

  •     Читател 

    Не парадирай с имена на министри,за да ти се обърне внимание.Трябва да си много надълбоко в материята,за да изразяваш някакво становище.Русенци които следят политическите процеси у нас,пределно им е ясно,кой как се е добрал до голямата държавна ясла,НС.Благодаряй се на родителката си,която те натика в редиците на герб. Редици, които трябваше да бъдат попълнени от мъдри,можещи професионалисти в различните направления в управлението на държавата ни.

Коментирай

   captcha