Белият дом се разтревожи от изображения със сексуално съдържание на поп певицата Тейлър Суифт, генерирани от изкуствен интелект.

   Обезпокоени сме от съобщенията за разпространение на изображенията, за които споменахте. Въпреки че социалните медии вземат свои независими решения относно управлението на съдържанието, ние вярваме, че те трябва да играят важна роля в прилагането на собствените си правила за предотвратяване на разпространението на дезинформация или лични изображения на реални личности без тяхното съгласие. Карин Жан-Пиер, говорител на Белия дом

   Фенове на Суифт взеха нещата в свои ръце, като бързо се мобилизираха и започнаха контраофанзива в платформата „Екс“, с хаштаг #ЗащитетеТейлърСуифт (#ProtectTaylorSwift), за да я напълнят с позитивни изображения на поп звездата. Някои от тях съобщиха за акаунти, които споделят т.нар. "дийп фейк" съдържание.

   Твърде често небрежното прилагане на правилата засяга жените и момичетата, които са преобладаващите мишени на онлайн тормоза. Така че президентът се ангажира с гаранции за намаляването на риска от генеративния изкуствен интелект.  Карин Жан-Пиер

   От компанията „Мета“ посочиха в изявление, че категорично осъждат "съдържанието, което се е появило в различни платформи", и работят за премахването му.

   "Продължаваме да следим нашите платформи за съдържание, което нарушава правилата, и ще предприемем необходимите действия, ако е необходимо", заявяват от компанията.